Kurs za fotografa nisKurs za fotografa nis

pocetni kurs fotografije FKVSVpocetni kurs fotografije u Nikole Pasica 34, Novi Sadpocetni kurs fotografije FKVSV - radna atmosfera


       Početni Kurs fotografije je namenjen svima koji žele da unaprede znanja, iskustva i veštine fotografisanja - kroz učenje o svim podešavanjima svih parametara fotoaparata, tehnici fotografisanja, obradi fotografije - photoshop, učenje teorije, istorije i estetike fotografije. Kurs je prilagođen onima koji koriste DSLR aparat, prosumer i kompaktne digitalne foto aparate. Kurs je moguće pohađati i sa analognim foto aparatom a prvih mesec dana može da se raditi i mobilnim telefonom. Polaznici na početku kursa dobijaju sve potrebne informacije o kupovini fotografske opreme.

Potrebna oprema: Kurs je najbolje pohađati sa digitalnim DSLR aparatom, a polaznici koji nemaju adekvatnu opremu mogu da rade sa školskim poluprofesionalnim digitalnim DSLR fotoaparatom - Canon 600d, objektivi, blicevi i prateća oprema koju obezbeđuje škola.

Termini: Termini su u večernjim časovima a polaznici imaju mogućnost da sami biraju termine.

Fond časova: 16 dvočasa - jednom nedeljno po 2 sata, i traje 4 meseca. Plaćanje je na mesečnom nivou.
Grupe: Radi se u malim grupama do 12 polaznika, i tako se obezbeđuje najbolji kvalitet nastave. Grupe su različitih uzrasta a što je osnova za dobru i pozitivnu radnu atmosferu. Kurs nema nikakvog starosnog ograničenja.

Metodi rada
: Predavanja se izvode na savremen i interaktivan način, kombinovanjem klasičnih i formalnih načina edukacije sa savremenim neformalnim metodama, kroz individualan i grupni rad, praktični rad uz insturkcije, demostracije vežbi i interaktivne konsultacije predavača u toku časova, sa ciljem da polaznici na interesantan, zabavan i savremen način poboljšaju svoju veštinu fotografisanja.

Predavač: akademski fotograf Boris Radivojkov (www.borisradivojkov.com), koji na sažet način predaje i prenosi znanja koja je sticao u zadnjih 15 godina, kroz radno iskustvo i učenje fotografije na akademiji umetnosti. Sistematizovano gradivo koje bi bilo potrebno učiti godinama predaje u okviru kursa koji traje samo 4 meseca. Pomoću knjiga ova znanja nije moguće naučiti, a postoje pojedine teme i tehničke pojedinosti kojh nema u knjigama o fotografij i uglavnom se uče kroz iskustvo.

Teme: Polaznici uče kako da fotografišu: ljude, životinje, pejzaže, grad, arhitekturu,teatar, sport, koncerte, makro, dokumentarnu i reklamnu fotografije. Kurs obuhvata učenje kako da se fotogfišu sve najčešće teme koje mogu da se rade pomoću kompaktnog, prosumer ili dslr aparata.


Program: za kurs se sastoji iz 4 celine:
1. Kompozicija fotografije: istorija, teorija, estetika, komponovanje kadra, planovi, zlatni presek, rekomponovanje kadra u photoshop-u primenjeno na sve teme fotografisanja. Tehnika fokusianja, ručno izoštravanje, daljinski okidač ili podešavanje tajmera za autoportret ili grupnu fotografiju. Pružanje osnovnih informacija o kupovini i izboru digitalnog fotoaprata, informacije o kupovini polovnog aparata, preporuka modela za učenje najboljeg odnosa cene i mogućnosti, kupovina dodatne opreme: kartice, baterije, delovi aparata o kojima voditi računa pri izboru, displej, održavanje aparata.

2. Podešavanje parametara ekspoziture: blenda, iso, ekspozicija, korigovanje ekspoziture u photoshop-u), edukacija kada se i na koji način pravi selekcija kojih parametara. Modovi: automatsko, poluautomatsko, manuelno; upotreba kreativnih modova i scena, na kopjuteru organizacija i arhiviranje fotografija. Dubinska oštrina - dof, optička oštrina, optika, vinjetiranje, flare. Istorijski osvrt i moderne fotografije sa tehničkog i estetskog aspekta. 

3. Upotreba i izbor parametara: objektiva, žižne daljine, filteri, perspektiva, rakus gledanja, balans bele, temperatura svetlosti - predefinisani modovi ili scene, raspon kontrasta, Merenje svetla - zone merenja svetla, kontrast i zonski sistem, kompezacija ekspoziture, stilovi slike, formati fajlova: RAW/JPG, podešavanje i konvertovanje, arhiviranje, korigovanje spektra boja u photoshop, intezitet boje, konvertovanje u crno-belu, odnosno u sepiju ili toniranu crno-belu fotografiju, selektivno menjanje kolorita fotografije u Photoshop i Camera Raw.

4. Svetlost (prirodna, veštačka) dozirano korišćenje blica, direktno, indirektno, difuzno, funkcije i primena blica, fill-in blic, slow sinhronizacija blica, tipovi osvetljenja, idealno osvetljenje, kvalitet svetla, pravac svetla, upotreba zilberice, osnove fotografisanja predmeta, osnove reklamne fotografije rad sa toplom rasvetom, upotreba stativa, edukacija o održavanju opeme. Photoshop: retuširanje portreta i kože, korekcija crvenih očiju, uklanjanje nedostataka nastalih pri fotografisanju, priprema za izradu fotografija u fotoradnji ili štamapriji. Edukacija o kreiranju portfolia ili web prezentacije polaznika.  


Sertifikat: po završetku kursa dobija se sertifikat FKVSV. (primer)

Pogledajte radove polaznika: 2010-2012 pogledajte na linku "Galerija polaznika početnog kursa fotografije"

Zaposlenje: Nakon završetka kursa polaznici mogu da se zaposle na brodu ili da počnu samostalno da rade stock fotografiju.

Saveti i konsultacije:
Besplatni saveti i konsultacije o izboru kursa kao i o kupovini i izboru foto opreme info: / 063 669 744

 

Način pohađanja: u grupi, individualno i on-line.
U grupi se odnosi na uobičajeni način, individualno se odnosi na individualan rad sa predavačem po istom programu samo u tom slučaju je moguće završiti u kraćem roku ili pak ima veći izbor termina jer se ne uklapa sa celom grupom. On line je najnovija mogućnost koja se odnosi na rad uživo preko skype sa predavačem, predviđen je da omogući pohađanje onima koji žive na udaljenim lokacijama ili drugim gradovima, pa čak i u drugim državama, tako da na ovaj način mogu da uče fotografiju. Na svaki od ovih načina po završetku se dobija sertifikat o završenom kursu.

 

Prijava: Putem telefona: 063 669 744, 021 531 568, ili preko maila:
Potrebno se prijaviti što ranije jer je broj polaznika ograničen kako bi smo održali kvalitet nastave.

 

 

RASPORED PREDAVANJA za ofomljene grupe trenutno u toku:

Celina - Kompozicija 1 Čas, Tema: Kompozicija portreta + info o kupovini nove ili polovne fotografske oprem 2 Čas, Tema: Kompozicija prostora: pejzaz/grad 3 Čas, Tema: Kompozicija Čovek i prostor (Pezaž/grad), grupni portret 4 Čas, Tema: Obrada fotografije u Photoshop na temu pravilnog komponovanja kadra Celina - Ekpozitura 5 Čas, ISO 6 Čas, Expozicija 7 Čas, Blenda 8 Čas, Tema: Eksponiranje + Photoshop Celina - Parametri aparata i objektiva 9 Čas, Tema: parametri i merenja svetla 10 Čas, Tema: parametri White Balance + formati aparata 11 Čas,Tema: parametri Objektiva i uticaji formata aparata (crop factor) 12 Čas, tema Photoshop i raw - Pic. Style + RAW - kontrast, saturacija... Celina - Svetlost 13 Čas, Doziranje Blica - integrisanog i eksternog 14 Čas, Optimalno osvetljenje, tipovi osvetljenja i upotreba zilberice 15 Čas, Svetlost u pejzažu, HDR fotografija, 16 Čas, Photoshop retuš - osnovna obrada portreta, obrada HDR fotografije podela sertifikata / izložba

 


Lokacija

Lokacija: u centru Novog Sada, u ulici Kralja Aleksandra 12, Pariski magazin, sprat 2, lokal 43.
(Stara adresa je bila u Nikole Pašića 34, do 1. juna 2016. godine).

 

 

pic1.jpgFotografski Cenatr Fokus
( Škola Fotografije Fokus )
Nova adresa: Kralja Aleksandra 12, Pariski magazin, sprat 2, lokal 43.
( Stara Adresa, do 1. juna 2016, je bila u ulici Nikole Pašića 34, 21000 Novi Sad, Srbija )
Mobilni telefon: 063 669 744
Fiksni telefon: 021 531 568
E-mail:
Web site: www.skolafotografije.rs

 

 Kurs za fotografa nis 7
Skola Fotografije Fokus - online
Kurs za fotografa nis 38
Kola fotografije Ni cene, kola fotografije u Niu
Kurs za fotografa nis 1
Cenovnik Akademija Oxford
Kurs za fotografa nis 13
Skola Fotografije Fokus - poetni
Kurs za fotografa nis 37
Kursevi Obuka kola
Kurs za fotografa nis 95
Fabrika
Kurs za fotografa nis 22
Kurs za fotografa nis 20
Kurs za fotografa nis 99
Kurs za fotografa nis 65
Kurs za fotografa nis 3
Kurs za fotografa nis 22
Kurs za fotografa nis 6
Kurs za fotografa nis 58
Kurs za fotografa nis 7
Kurs za fotografa nis 1